Про проект

Franko_Modnyj

ФРАНКО:НАЖИВО / FRANKO:LIVE © – авторський науково-просвітницький проект Наталі та Богдана Тихолозів (див. докладніше: Хто ми).

Мета проекту – популяризація постаті, творчої спадщини та ідей Івана Франка як національного символу чи, якщо хочете, бренду України – України інтелектуальної, європейської, енергійної, успішної, української.

Ми прагнемо розповісти про ЖИВОГО Франка ЖИВОЮ мовою для ЖИВИХ людей, а не про пам’ятник із високого постаменту (при всій повазі до пам’ятників).

Відкрити для себе – і для тих, хто цього хоче – Франка СПРАВЖНЬОГО, ЦІЛІСНОГО І ЦІКАВОГО – «ЦІЛОГО ЧОЛОВІКА» з його «плюсами» і «мінусами», гріхами й чеснотами, радощами й стражданнями, проте без фальшивого пафосу і ювілейного єлею. Але й без упередженого, тенденційного очорнення чи міщанського заздрісного смакування його хиб і невдач.

Ми розповідаємо про Франка, бо любимо його і любимо Україну – так, як люблять Батька і Батьківщину. І переконані, що не буде України без Франка, як не було Франка без України. Її не було на карті світу, а в нього вона була. Спершу в уяві, в серці, в голові, в душі – «поза межами можливого». А потім уже стала реальністю.

Проект довгостроковий (не тільки «під ювілей», а розрахований на дальшу перспективу), некомерційний, суто просвітницький і загальнодоступний, себто спрямований на найширшу аудиторію – від школярів і студентів до вчителів і науковців.

Зрештою, ФРАНКО:НАЖИВО / FRANKO:LIVE – для всіх зацікавлених – тих, хто хотів би знати більше про Франка, а отже, й про Україну.

Адже пізнавати Франка – означає пізнавати свою Батьківщину і самих себе.

IMG_10_...

* * *

Якщо маєте пропозиції, ідеї чи побажання, як покращити цей проект, чи бажаєте нам допомогти – зголошуйтесь (див. Контакти) і сміливо долучайтесь!

Будемо вдячні за сприяння і діяльну підтримку.

Франко вартий уваги й поваги. З ним цікаво! J

 

* * *

УВАГА!!!

Усі матеріали розміщені у відкритому доступі для ознайомлення всіх зацікавлених

на умовах ліцензії Creative Commons CC BY-NC-ND 3.0:

CC Attribution – Non-Commercial – No Derivatives

(Атрибуція — Некомерційне використання — Без похідних творів).

Ця ліцензія дозволяє будь-кому отримувати, копіювати й вільно поширювати твори за умови вказівки на автора і посилання на джерело інформації (публікацію), проте забороняє в будь-який спосіб міняти (перетворювати чи адаптувати) твори та використовувати їх із комерційною метою.

Див. докладніше: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/